4 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII ÎNAINTE SĂ ÎȚI VOPSEȘTI PĂRUL ROȘU


     Atunci când alegi să îţi vopseşti părul roşu trebuie să fii atentă la următorii paşi:

1. Dacă se potriveşte stilului tău     Părul roşcat este o culoarea destul de îndrăzneaţă şi care necesită o atitudine şi o vestimentaţie care să îmbine perfect această culoare cu personalitatea ta. Dacă simţi că te reprezintă această culoare şi este ceea ce îţi doreşti, înseamnă că faci alegerea corectă.


2. Alegerea nuanţei     Culoarea părului trebuie, de asemenea, să se afle în armonie cu nuanţa pielii tale şi culoarea ochilor. Deşi este posibil să ştii deja, nuanţa pielii o poţi determina uitându-te la încheietura mâinii tale, mai ales la vene. Dacă sunt albastre, atunci nuanţa pielii tale e rece, iar dacă sunt verzi nuanţa pielii tale este caldă.
     Pentru acelea dintre voi care aveţi nuanţa pielii rece, trebuie să evitaţi roşul intens sau nuanţe de arămiu. Cele mai potrivite sunt nuanţele de roşu cireşiu, roşu rubiniu sau roşu de burgundia.


par roscatpar roscat inchis

     Dacă nuanţa pielii tale este caldă, atunci poţi alege un arămiu îndrăzneţ sau un arămiu de culoarea scorţişoarei.


par roscat aprins


3. Decolorarea părului

    Dacă culoarea ta naturală este una destul de închisă şi necesită o decolorare înainte de a te vopsi, trebuie să ai foarte mare grijă. Cel mai recomandat este să te duci la un salon specializat care să te asigure că vei mai pleca cu par de acolo.
    Totuşi, dacă doreşti să te faci acasă este necesar să urmezi următorii paşi:
1. Descurcă-ţi bine părul şi împarte-l în părţi egale;
2. Aplică decolorantul cu grijă, şuviţă cu şuviţă;
3. După ce ai terminat de aplicat produsul, masează bine părul şi lasă-l liber fără a-l strânge în coc;
4. Lasă decolorantul să acţioneze atât cât scrie în instrucţiuni şi verifică periodic textura părului şi cum reacţionează acesta cu decolorantul;
5. Spală foarte bine părul şi foloseşte după aceea o masca hidratantă sau ulei de argan.


4. Întreţinerea culorii    Părul roşcat este mai pretenţios faţă de celelalte nuanţe deoarece îşi pierde destul de repede din strălucire şi de asemenea se decolorează la fel de repede. Pentru a evita vopsirea desa a părului ar trebui să:
  • Nu îţi speli părul cu apă fierbinte deoarece aceasta dilată firul de par şi spală treptat intensitatea culorii părului tău;
  • Eviţi şampoanele cu sulfaţi;
  • Foloseşti uleiurile de par care se aplică după spălare. Acestea dau o strălucire frumoasă a părului şi îl ajută să nu se despice