CUM POŢI PREVENI DECOLORAREA PĂRULUI ROŞCAT?

   
    Înainte de a-ți schimba culoarea părului în nuanța de roșcat mult dorită cred că trebuie să iei în considerare următoarele aspecte foarte importante. Părul roșcat proaspăt vopsit necesită o îngrijire mult mai mare decât orice altă culoare, mai mare chiar decât cea a părului blond.

par roscat

    Moleculele din vopseaua roșcată sunt de obicei mult mai mari față de alte culori astfel acestea nu pot penetra în tulpina firului de păr atât de adânc. Ca urmare a acestui efect, părul vopsit roșcat are tendința să își piardă din puterea culorii după trei sau patru săptămâni. 

     Acest lucru nu trebuie să te facă să te răzgândești în nici un caz!  Cu puțină grijă și atenție vei reuși să ai o nuanța perfectă de roșcat, care să reziste în timp, fără să-ți creezi un mic salon la ține acasă. 
     Prima regulă, poate chiar cea mai importantă, este evitarea spălării părului pentru primele 48 de ore de la aplicarea vopselei pe păr. După ce cele două zile au trecut trebuie să îți clătești părul cu apă foarte rece, astefel vei ajuta la închiderea cuticulelor și la sigilarea culorii. 

   Când vine vorba de spălarea normală a părului este foarte important să folosesti șampoane și balsamuri din categoria celor "fără sulfați", deoarece acestea au formule ce tind să fie mult mai delicate cu părul și au o șansa mai mică de a elimină uleiurile naturale ale părului și vopseaua.            
    Chiar și așa, este ideal să îți speli părul doar o dată pe săptămâna, cu cât reziști mai mult între spălări, cu atât ai o șansă mai mare să îți păstrezi nuanța dorită fără ca această să arate urme de decolorare. Poți folosi un șampon uscatBatiste Dry Shampoon - pentru toate tipurile de păr), acesta nu afectează nuanța vopselei și te poate ajuta să îți reimprospătezi look-ul atunci când este nevoie.
  
      În mod sigur, dacă îți vopsești părul roșcat de mult timp, ai aflat că săritul peste o spălare sau două nu îți pot ține părul frumos și luminos la nesfârșit. De aceea este indicat să folosești un tratament aplicat acasă, între programările la salon pentru o revitalizare a părului. 

      Aplicarea unui tratament pe bază de balsam ( Londa Color Radiance ) este o metodă excelentă de a îi readuce părului tău vibrația și tonalitatea. După ce ai șamponat părul, usucă-l doar cu un prosop apoi aplică tratamentul pentru 5-10 minute înainte să îl clătești. Dacă aplici părului un tratament lunar, vei observă că vei merge la salon doar odată la șapte-opt săptămâni.