CELE MAI BENEFICE ULEIURI PENTRU PARUL ROŞCAT


     Toate roşcatele îşi doresc să aibă un par sănătos, strălucitor care să îi definească imaginea şi stilul. Părul nostru poate reflecta sănătatea interioară - dacă avem probleme emoţionale sau psihice.
Având grijă de părul tău atât începând din interior cât şi pe exterior cu o dietă echilibrată şi ajutându-te de uleiuri esenţiale poţi obţine rezultate uimitoare.

     Rolul uleiurilor esenţiale pentru un par roşcat, sănătos este foarte important. Folosind uleiurile esenţiale cu proprietăţi remarcabile, pot avea evecte asupra firului de par şi a scalpului. Ele pot fi folosite pentru curăţarea scalpului, controlul iritaţiei şi mătreţii, stimularea creşterii părului şi îmbunătăţirea circulaţiei.

Ulei pentru par roscat

     Uleiuri pentru creşterea firelor de par


Uleiul de ricin are o putere mare de regenerare, combate căderea părului şi întăreşte rădăcina părului. Folosit cu regularitate, uleiul de ricin ajută părul roşcat să îşi menţină strălucirea şi rezistenţa.

Uleiul de avocado ajută la creşterea şi îndesirea părului şi este ideal pentru roşcatele cu părul vopsit deoarece previne deteriorarea părului.

Uleiul de jojoba hidratează şi ajută la creşterea firului de par. Se aplică la rădăcină şi se lasă 10 minute să acţioneze după care se clăteşte cu apă caldă din abundenţă.

Uleiul de lavandă este folosit de foarte mult timp pentru a preveni chelia şi pentru a stimula creşterea firului de par. Datorită agenţilor antibacterieni puternici care calmează şi vindecă infecţiile scalpului, uleiul de lavandă este eficient şi împotriva mătreţii şi adaugă volum părului.

     Uleiuri care previn căderea părului


Uleiul de rădăcina de brusture ajută la calmarea iritaţiilor scalpului şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Uleiul din rădăcină de brusture furnizează fotisteroli naturali şi acizi graşi esenţiali care întăresc rădăcina firului de par şi împiedică subţierea şi căderea acestuia.

Uleiul de nuca este extrem de eficient împotriva căderii părului. Se ţine un tratament timp de trei luni în care se masează scalpul de două ori pe săptămâna cu ulei de nuca timp de câteva minute.


     Uleiuri care hidratează firul de par


Uleiul de nuca de cocos acţionează ca un balsam care hidratează scalpul şi părul, îndepărtează mătreaţă şi ajută la creşterea rapidă a părului prin stimularea circulaţiei sanguine.

Uleiul de aloe vera este nutritiv pentru par şi ajută la regenerarea acestuia.